Månskensdans

Litteratur-, språk- och kulturblogg.

Johan Jönsson
johanjonsson.net

lördag, januari 20, 2007

Latin, lingvistik, arabiska och nättidskrifter

Dagens första språklänk är Svenska Klassikerförbundet, "en ideell sammanslutning av lärare, forskare och andra intresserade som vill stimulera studiet av latin, grekiska och antikens kultur och samhällsliv".

Dagens andra språklänk är Prima Latina, "en till största delen interaktiv kurs som kan läsas vare sig man gör det för sitt eget höga nöjes skull eller vill få ut universitetspoäng för den. Kursen läses i den takt studenten själv väljer och kan påbörjas när som helst under året. Man behöver inte bry sig om några ansökningsdatum, utan söker när man vill börja läsa".

Dagens tredje språklänk är Lingvistbloggen, där personer vid avdelningen för allmän språkvetenskap inom institutionen för lingvistik vid Stocksholms universitet skriver "om lingvistik, språk och annat av allmänt intresse".

Dessutom finns det en rad utmärkta språkbloggar i länklistan till vänster: Latinbloggen, Language Hat, Language Log, Jabal al-Lughat, Arabic Gems.

Den som av någon outgrundlig och säkerligen pervers anledning inte roas av latin, arabiska eller lingvistik kan alltid ägna sin tid åt att läsa någon nättidskrift om litteratur: Vetsaga om science fiction och fantasy, till exempel, eller Salongen om europeisk litteratur från andra språkområden än det engelska. Eller så kan man ge mig bra litteratur-, språk- eller i värsta fall allmänt kulturrelaterade länktips jag inte kände till.

För övrigt har jag, en smula till min egen förvåning, insett att jag tycker att Annika Norlins (Hello Saferide) "The Quiz" och "Valentine's Day" är riktigt bra. Ta det som en kontrast till vad som annars brukar nämnas här de få gånger musik kommer på tal.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home