Månskensdans

Litteratur-, språk- och kulturblogg.

Johan Jönsson
johanjonsson.net

lördag, februari 10, 2007

Karl Kraus på nätet

Jag läste Håkan Lindgrens essä "Språket som vapen" och fick lust att bläddra igenom några av Kraus Die Fackel-texter, som sympatiskt nog tillgängliggjorts på nätet. Ännu mer sympatiskt hade det varit om de dessutom bara varit en aning mer ... tillgängliga. Och måste sidan verkligen se ut som om den försöker säga att det här är tråkigt? Det kanske inte skrämmer bort en akademiker eller personer med specialintresse, men måste man verkligen stänga ute andra som faktiskt kunnat vara intresserade?

2 Kommentarer:

Anonymous Bengt O. sade:

För en gångs skull förstår jag dig inte riktigt. Texten är tillgänglig i två versioner: en faksimikupplaga där man alltså kan se sida för sida, häfte för häfte, precis hur die Fackel såg ut och en sökbar textversion av varje sida. Kan det bli bättre?

Vänliga hälsningar

10/2/07 22:06  
Anonymous Johan sade:

Ja, använda den kan man. Det jag ogillar är intrycket: om du inte verkligen har ett särskilt syfte med besöket på sidan så riskerar den skrämma bort folk, i och med att den verkligen ser tråkig ut, lite som en bok med uselt tryckt text. Särskilt som den inte är lättillgänglig.

//JJ

11/2/07 13:48  

Skicka en kommentar

<< Home