Månskensdans

Litteratur-, språk- och kulturblogg.

Johan Jönsson
johanjonsson.net

torsdag, september 28, 2006

Nu: reklam!



Arabic Gems lever igen och skall väl nu fortsätta med regelbundna uppdateringar, insha'Allah. Arabic Gems är en av mina absoluta favoritbloggar; inte bara för att den är välskriven och tar upp intressanta ämnen på ett kunnigt sätt, utan även för entusiasmen, fascinationen och kärleken till språket som genomsyrar allt som skrivs där. Det är ren glädje att läsa – nackdelen är att det är väldigt lätt att få impulser som att man borde sätta sig ned och lära sig arabiska, nu omedelbart.



Imagicon är en kongress (huvudsakligen) för sf- och fantasyintresserade som äger rum i Stockholm 13-15/10 i år. En preliminär programskiss finns, och det kommer säkert att finnas gott om intressanta saker för de flesta. Att bara sitta i baren och diskutera brukar inte heller vara ett dumt sätt att tillbringa en helg. Jag vet att jag ser fram emot det i alla fall.




Salongen är en kamp för den europeiska litteraturen, den där som kommer från den där stora landmassan öster om de brittiska öarna. För att det finns så mycket intressant litteratur på udda, okända och knappt talade språk som tyska, italienska, polska och ukrainska.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home