Månskensdans

Litteratur-, språk- och kulturblogg.

Johan Jönsson
johanjonsson.net

fredag, februari 10, 2006

Apropå Wikipedia

... så är det för övrigt om så inte det mest använda kursmaterialet så i alla fall det som har använts i undervisningen på flest olika kurser hittills under mina studier vid Göteborgs universitet. Wikipedia har fått rycka in och hjälpa till med såväl litterära stilfigurer som dagens politiska landskap. Så sent som igår erbjöd uppslagsverket sin översikt över tysk historia. Duger det åt pressade lektorer som inte orkar sammanställa eget material så får man hoppas att det duger åt stilla nöjesläsning, om man missade den som jag hade hoppats ganska uppenbart skämtsamma tonen i förra inlägget.

2 Kommentarer:

Blogger Robert Andersson sade:

Fast en del verkar ha en övertro på wikipedia. Bara för att en sak står på wikipedia så kan man inte lita helt och hållet på att den är sann. Det är knappast den säkraste källan som finns.

11/2/06 04:47  
Blogger Johan sade:

Naturligtvis inte. Den som använder Wikipedia i ett dylikt syfte har förhoppningsvis granskat just den aktuella sidan ordentligt och konstaterat att uppgifterna håller. Å andra sidan, Nationalencyklopedin kan också vara helt åt helvete ibland. Jag litar inte på något uppslagsverk.

//JJ

11/2/06 08:34  

Skicka en kommentar

<< Home