Månskensdans

Litteratur-, språk- och kulturblogg.

Johan Jönsson
johanjonsson.net

onsdag, februari 08, 2006

Wikipedias skadliga inflytande

Wikipedia får ofta egentligen ganska omotiverade hyllningar. Som om det skulle vara en bra sak. Jag lider med alla som ännu inte har insett att det bara är ännu ett sätt att förstöra redan degenererade generationer. And in the the darkness bind them, typ. Osynligt fastkedjade. Omedvetet dreglande. Artikel efter besläktad artikel efter besläktad artikel. Medan mossan växer.

8 Kommentarer:

Anonymous Fredde sade:

Har du någon poäng med inlägget? Vari ligger skadligheten?

8/2/06 11:18  
Blogger Hans Persson sade:

Precis vad jag också undrade. Vad är problemet? Ett gratis uppslagsverk som täcker fler områden än något pappersuppslagsverk har jag svårt att se som en dålig sak.

8/2/06 11:52  
Blogger Martin sade:

Han skojar. Budskapet är att Wikipedia är alltför intressant läsning så att man sugs in och inte har tid med något annat. Kanske även att det är så kul att skriva i Wikipedia att man glömmer tid & rum.

8/2/06 18:00  
Blogger Johan sade:

Som Martin påpekade.

//JJ

8/2/06 19:57  
Anonymous Emil sade:

Va? Menar du att alla timmar jag spenderat på att läsa om tunnelbanor och europeiska vägar på Wikipedia är ett dåligt tecken? :/

9/2/06 13:05  
Blogger Johan sade:

Bara om du faktiskt någon gång får för dig att flytta till Moskva på grund av att du gillar hur deras tunnelbanenät ter sig på kartan.

//JJ

10/2/06 14:09  
Blogger Andrea sade:

Wikipedia, där kan man hitta mycket kul fakta som inte stämmer :)

10/2/06 23:52  
Blogger Johan sade:

Självklart, och det skall granskas väldigt kritiskt. Men frågan är om inte det faktum att så många låter bli att granska tryckta uppslagsverk kritiskt nog är minst lika skadligt.

//JJ

11/2/06 09:28  

Skicka en kommentar

<< Home