Månskensdans

Litteratur-, språk- och kulturblogg.

Johan Jönsson
johanjonsson.net

måndag, februari 19, 2007

Science fiction & språkkunskaper

Apropå Åka och böcker, så kan man vilja följa vad hon skriver om science fiction och nybörjarläsare på nättidskriften Vetsaga: "En inåvänd genre" (del ett) och "Vad som lockar" (del två). När vi ändå pratar om science fiction kan det vara värt att notera att A.R. Yngve har startat Fantastisk litteratur i Sverige, med ambitionen att länka till artiklar, recensioner och annat som rör författare till svensk fantastik. Om det är ett intressant ämne kan man även ta en titt här hos Hans Persson.

Det är roligt att språkkunskaper, det faktum att man faktiskt kan lära sig fler språk än sitt modersmål, engelska och möjligtvis lite skoltyska, -franska eller -spanska som de flesta svenskar, och den nytta man kan ha av det uppmärksammas i Dagens Nyheters intervju med Korhan Abay, men är det verkligen nödvändigt att falla tillbaka på så slarvigt språk som lärde sig svenska på rekordtid – har ingressförfattaren undersökt saken?

The Pinocchio Theory visar att en en blogg minsann inte behöver bestå av korta inlägg som det här. Och skriver dessutom om film.

3 Kommentarer:

Blogger Hans Persson sade:

Ett annat intressant ställe för den som är intresserad av svenskskriven fantastik kan tänkas vara min sida där jag samlat mina recensioner av svenska författare. Jag har inte uppdaterat den på ett tag, men det finns rätt mycket där i alla fall.

19/2/07 22:33  
Blogger fredric sade:

The Pinocchio Theory var en fantastisk länk med många intressanta diskussioner och reflektioner, ska du gå och bli intresserad av film nu också? ;)

21/2/07 10:18  
Anonymous Johan sade:

The Pinocchio Theory har nog legat i länklistan till vänster i åtminstone ett år. Jag är väl inte ointresserad av film, bara av de flesta filmer. Så är det så mycket jobbigare och mer ansträngande att se på film än att läsa också.

//JJ

21/2/07 18:28  

Skicka en kommentar

<< Home