Månskensdans

Litteratur-, språk- och kulturblogg.

Johan Jönsson
johanjonsson.net

lördag, april 28, 2007

Trema

Apropå inlån och diakritiska tecken så kan den här listan vara underhållande. Bland de tuffa bandnamnen (i de flesta fall säkerligen valda med en stor dos självdistans) återfinns till exempel Infernäl Mäjesty, Deströyer 666 och Hypnös. Smaka på dem på ett språk där de där prickarna faktiskt råkar betyda någonting. Infernäl Mäjesty.

BloodHag/BlöödHag står annars för dagens upplevelse. Inte rent musikaliskt, men deras hemsida talar glatt om att BloodHag thinks you should read more och låtarna på deras MySpace-sida har titlarna "Thomas Pynchon", "Philip Jose Farmer", "William S. Burroughs" och "Douglas Adams". För att inte tala om den långa raden namn under "influences".

3 Kommentarer:

Anonymous Bengt O. sade:

Man behöver inte ge sig in i det där speciella hörnet för att hitta konstiga bokstäver. I USA är ju glassen "Häagen Dasz" populär. Länge fanns det också i USA ett märke som hette "Frusen Glädje" men det finns inte längre kvar tror jag.

28/4/07 16:33  
Anonymous Johan sade:

Jovisst, men det som gör de här fallen så speciella är att de (i de fall där man i någon mån menar allvar och inte bara driver med konventionen) lagts till för att se tuffa ut på ett sätt som glassmärken inte riktigt eftersträvar. Högre fallhöjd.

//JJ

28/4/07 16:36  
Blogger ChW sade:

Bandet Trojan som blir Tröjan är fortfarande roligast.

29/4/07 14:58  

Skicka en kommentar

<< Home